Selecteer een pagina

#16 Werkelijke drempel rondom EHBO

16 okt 2020

Geitenwollensokken EHBO

Er hangt iets in de lucht rond EHBO. Eerste hulp is van onschatbare waarde. Echter, in de praktijk kent EHBO negatieve associaties.

Men vindt EHBO doorgaans saai. Het kent een hoog geitenwollensokkengehalte (Schuldig! I love mijn warme geitenwollensokken). En ja, er zijn vast ook instructeurs die op hun sandalen lopen (Schuldig! Maar niet tegelijk met mijn geitenwollensokken ;-)). Dit zegt mij allemaal niet zoveel.

Ik ben er achter wat de werkelijke drempel rond EHBO is. En dan kunnen we naar EHBO wijzen, maar waar het werkelijk om draait is onze eigen angst. Want, wat houdt je nu echt tegen? Een imago? Of de gedachte dat JIJ degene bent die hulp moet verlenen? En dat er dan mensen zijn die op JOU rekenen én naar JOU kijken? Dan is het misschien wel makkelijker om te roepen dat je ‘geen EHBO hebt’, want dan kun je je mooi achter dit excuus verschuilen.

Realiseer je dan twee dingen:

1. Of je nu wel of geen EHBO hebt, je WILT iemand helpen. Dit lukt je echt beter met EHBO skills.

2. De meeste ongelukken met kinderen vinden in en om het huis plaats. Geen kijkers, nope, it´s just you en je kind. Geen publiek, de twee ogen van je kind zijn genoeg om in een tijger te veranderen. Geloof me, dan wil je weten wat je moet doen. Been there.

Hoezo saai? Zo staat EHBO plots in een heel ander daglicht.

#ditisgeengeitenwollensokkenpost #wakeup

Studio EHBO Paula Terpstra smile

Hi, ik ben Paula

Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ik ben eigenaar van Studio EHBO en geef cursussen Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK), ofwel Kinder EHBO. Tijdens mijn lessen leer ik ouders, en mensen die met kinderen werken, alles wat ze moeten weten over eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. 

Met mijn blogs wil ik nieuws en waardevolle kennis met je delen. Er is zoveel belangrijks waar we veel te weinig bij stil staan. Daar wil ik je bewust van maken. Betere kennis leidt tot meer zelfvertrouwen en betere hulp. Dit is wat ik iedere ouder en verzorger gun. Maar ook ieder kind.

meest recente berichten