Selecteer een pagina

#2 Verloopt jouw ehbo certificaat binnenkort?

21 apr 2020

Verloopt jouw EHBO certificaat of diploma binnenkort? En maak je je hier wat zorgen over gezien de huidige omstandigheden? Lees dan even verder, want Het Oranje Kruis past coulance toe. Het zal je niet verbazen dat opleiders en Het Oranje Kruis nu geen praktijklessen kunnen organiseren. Dat maakt dat individuele vaardigheden nu niet getoetst kunnen worden. Voor jou als diploma- of certificaathouder is het dus eenvoudigweg niet mogelijk om deze te verlengen. Om deze reden wordt er coulance toegepast.

Ook coulance bij IKK wetgeving kinderopvang
Als je in de kinderopvang werkt, ben je wettelijk verplicht om over een EHBO certificering te beschikken. Het Oranje Kruis laat weten dat ze positief bericht ontvingen van de GGD/GHOR rondom de handhaving van de wet IKK. Als medewerker in de kinderopvang hoef je je ook geen zorgen te maken over het verlopen van je certificaat.

Bron: https://hetoranjekruis.nl/nieuws/2020/03/ikk-handhaving-coulance/ 

Studio EHBO Paula Terpstra smile

Hi, ik ben Paula

Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ik ben eigenaar van Studio EHBO en geef cursussen Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK), ofwel Kinder EHBO. Tijdens mijn lessen leer ik ouders, en mensen die met kinderen werken, alles wat ze moeten weten over eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. 

Met mijn blogs wil ik nieuws en waardevolle kennis met je delen. Er is zoveel belangrijks waar we veel te weinig bij stil staan. Daar wil ik je bewust van maken. Betere kennis leidt tot meer zelfvertrouwen en betere hulp. Dit is wat ik iedere ouder en verzorger gun. Maar ook ieder kind.

meest recente berichten