EHBO vergoeding

Het volgen van een EHBO cursus wordt door veel zorgverzekeraars gestimuleerd. Bij een aanvullende verzekering wordt deze dan deels of volledig te vergoed.

Bekijk de voorwaarden

De cursus valt bij je verzekeraar vaak onder de rubriek EHBO, gezondheids- of preventiecursus. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, stellen verzekeraars voorwaarden.

even checken

Paula Terpstra Studio EHBO vergoeding zorgverzekering
Certificaat

Een voorwaarde die de meeste verzekeraars stellen, is dat je een certificaat ontvangt dat is uitgegeven door een specifieke organisatie, zoals het Oranje Kruis. Uit ervaring weet ik dat je deze voorwaarde alleen maar kan toejuichen, want zo kom je uit bij een erkende organisatie. Bij Studio EHBO voldoe je aan deze voorwaarde. Om voor het certificaat in aanmerking te komen, moet je tijdens de praktijktraining aan kunnen tonen over de kennis en vaardigheden te beschikken.

Budget

Een vergoeding bestaat vaak uit een budget. Als je totale budget voor bijvoorbeeld preventiecursussen € 150 is en je hebt al € 50 gedeclareerd voor een andere cursus binnen deze categorie, dan blijft er nog € 100 over voor de EHBO cursus. Een ander iets wat handig is om rekening mee te houden is dat de verzekeraar waarschijnlijk geen online cursus vergoedt, maar wel een cursus waar een praktijktraining bij hoort. Kies je ervoor om eerst een online cursus te doen en deze later te upgraden naar een praktijktraining dan krijg je de eerste factuur voor de online cursus waarschijnlijk niet vergoed. Als dit voor jouw verzekering geldt, beïnvloed dit mogelijk de keuze van je cursus. 

Cursus

Doorgaans worden zowel basis- als herhalingscursussen vergoed, maar ook daar kan verschil in zitten per verzekering.

Datum

Zorgverzekeraars vergoeden doorgaans geen cursus die volledig online gegeven wordt. Een online programma in combinatie met een praktijkgedeelte wordt vaak wel vergoed. Uit eigen ervaring weet ik dat een verzekeraar daarom niet alleen een certificaat wenst, maar ook een factuur met daarop de datum van de praktijktraining. Bij Studio EHBO ontvang je om die reden een factuur met de datum van de praktijktraining erop vermeld.

alsnog

Kom je niet in aanmerking voor een vergoeding via je verzekering? Dan hoop ik je alsnog te mogen verwelkomen. De cursus is een grote toegevoegde waarde voor iedere (groot)ouder en voor iedereen die met kinderen werkt.

Heb je het certificaat nodig voor je baan? Dan wil je werkgever de factuur misschien wel betalen.

Volg je de cursus vanuit jouw eigen onderneming? Dan kun je de btw aftrekken die aan je is verrekend.

Studio EHBO Paula Terpstra 127 tips ongelukje voorkomen

Erkend

Gediplomeerd instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad.

Adres

Studio EHBO
Van Hogendorplaan 30
3771 CP Barneveld

Bezoek alleen tijdens trainingen.

Bellen? Tuurlijk.
Mail voor 'n belafspraak:

KvK 69 55 25 25
BTW NL002058014B97