Efficiënte praktijkles van 3 uur

Tijd is kostbaar. Voor iedereen en daar wil ik goed mee omgaan. Trainingen vinden overdag plaats, maar ook ‘s avonds. ‘s Avonds ben je vaak al aardig door je energie heen. Door in kleine groepen les te geven, kan ik de lesstof en vaardigheden efficiënt behandelen.

Altijd les in kleine groepen

Ik geef altijd les aan kleine groepen, met maximaal 6 deelnemers. Zo kan ik jou de beste aandacht geven. Ook vind ik het belangrijk om voor iedereen een vertrouwde setting te creëren, en ik geloof dat een kleine groep daaraan bijdraagt.

Online cursus kun je upgraden

Wil je eerste hulp bij je kind kunnen verlenen, maar ben je er nog niet over uit of je ook naar de praktijkles wilt? Dan bied ik je de mogelijkheid om je online cursus te upgraden. Jij kunt je tegen een gereduceerd tarief alsnog opgeven voor de praktijkles.

deze (drukke) ouders gingen je voor!

Willemieke Bouwer
Moeder van drie kinderen (8, 11 en 13)

Wat is er makkelijker dan online EHBO lessen volgen? Paula heeft alles tot in de puntjes voorbereid, ze weet waar ze het over heeft, is secuur en ten allen tijde bereikbaar bij vragen.

Bianca van der Niet
Moeder van drie kinderen (10, 15 en 17)

Ik dacht ‘Oh jee, waar begin ik aan naast mijn drukke leven als moeder, parttimer en met mijn huishouden’. Maar het viel me allemaal enorm mee. Het is zeker erg leerzaam.

cursus kinder ehbo

Basiscursus
Wil je thuis de kennis opdoen, in de trein, of in het park? Op het moment dat het jou uitkomt? Kies dan voor het online programma. Wil je de skills extra goed in je vingers krijgen door in de studio te oefenen met professioneel oefenmateriaal? Of wil je kans maken op het EHAK certificaat, Eerste Hulp Aan Kinderen, van het Oranje Kruis? Kies dan voor het online programma in combinatie met de praktijk training.

Herhalingscursus
Heb jij je Oranje Kruis Certificaat EHAK, Eerste Hulp aan Kinderen, al behaald? Dan is deze tot een bepaalde datum geldig. Volg een herhalingscursus om je kennis op peil te houden en om je certificering te behouden. Heb je het Oranje Kruis certificaat EHAK bij een andere opleider behaald, dan kun je de herhaling ook bij mij volgen. Aan de hand van jouw diplomanummer zorg ik voor een hercertificering bij het Oranje Kruis.

waar kies jij voor?

Kinder EHBO Basis

Online Programma en Praktijktraining
117/ incl. btw.
 • Alles van het Kinder EHBO Basis Online Programma, plus:
 • 3 uur live praktijktraining in moderne studio, gratis parkeren, inclusief koffie, thee en gebruikmaking van professionele hulpmiddelen
 • Verbandmiddelen trainingsset
 • ALTIJD LES IN KLEINE GROEPEN. Max. 6 deelnemers per training
 • Veel verzekeraars vergoeden de EHBO-cursus deels of tot 100%
 • Certificaat van deelname
 • Oranje Kruis Certificaat EHAK, Eerste Hulp Aan Kinderen (indien geslaagd)

Kinder EHBO Herhaling

Online Programma en Praktijktraining
97/ incl. btw.
 • Alles van het Kinder EHBO Basis, Online en Praktijk, programma, waarbij de praktijktraining een herhalingsles betreft
 • ALTIJD LES IN KLEINE GROEPEN. Max. 6 deelnemers per training
 • In plaats van de basis certificering bevat dit programma de hercertificering Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK) van het Oranje Kruis (indien geslaagd)
 • Deelname aan deze cursus kan alleen als je al een geldig Oranje Kruis certificaat EHAK hebt

geplande basis en herhaling cursussen

Update over de praktijklessen
Door corona heb ik een tijd lang geen praktijklessen kunnen geven. Inmiddels zijn de regels versoepeld, wat maakt dat ik binnenkort weer nieuwe lessen kan inplannen. Volg me op Facebook, Instagram of Linkedin of schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte.

Let op, want ook nu kun je al starten. De online academie zit vol met lessen, trainingen, instructievideo’s, werkboeken, toetsen en ervaringsverhalen. Met de online cursus Kinder EHBO leer je alles wat je moet weten om eerste hulp aan baby’s en kinderen te geven. Na de cursus sta jij stevig in je schoenen en weet jij hoe je kind(eren) kunt helpen na een ongeluk(je). Wil je later alsnog een praktijkles volgen? Dan kun je je online cursus upgraden.

Maximaal 6 cursisten per les. De les gaat al door bij vier inschrijvingen, anders wordt de cursus verschoven en ontvang je daar tijdig bericht over.

baas over eigen tijd

Weet jij wat je moet doen na een ongeluk(je)?

 

Wil je weten hoe je kennis ervoor staat op het gebied van Kinder EHBO? Heb je ooit een cursus Eerste Hulp Aan Kinderen gedaan en ben je benieuwd wat je nog weet? Of heb je de online cursus Kinder EHBO gevolgd en ben je nieuwsgierig of de lesstof goed is blijven hangen?

Of wil je je gewoon heel goed voorbereiden op de praktijkdag en ben je hoe dan ook van plan om met het felbegeerde certificaat huiswaarts te keren? Zet dan de volgende stap, pimp je cursus en toets je kennis aan de hand van ruim 300 multiple choice vragen, exclusief opgesteld door Studio EHBO. Deze zeer uitgebreide kennistest is beschikbaar voor maar € 17,-. Succes!

 

Omdat niemand het je geleerd heeft

wat komt aan bod?

Eerste stappen

Een goede voorbereiding zit in kennis en vaardigheden, maar ook in praktische zaken. Je krijgt oog voor gevaarlijke situaties en preventie.

Bewusteloosheid

Een stevige binnenkomer van de cursus, want je leert direct wat je moet doen bij een bewusteloos kind met en zonder ademhaling.

Ademhaling

Er zijn verschillende situaties denkbaar waardoor de ademhaling in gevaar komt. Door ziekte of door een plotselinge belemmering. Wat doe je dan?

Circulatie

Het is van levensbelang dat er voldoende bloed door de vaten gepompt wordt. Voorkom shock en weet wat je wel en vooral wat je niet moet doen.

Bewustzijn

Soms ligt de focus op het letsel of de ziekte zelf en sta je niet 1-2-3 stil bij de gevolgen voor het bewustzijn. Bij welke letsels en ziekten moet je hier alert op zijn?

Hitte en kou

Een zomerse dag, een flink pak sneeuw. De juiste ingrediënten voor lol. Geniet met mate. Wees alert op oververhitting of onderkoeling. 

Wonden

Welke wonden kun je nu eigenlijk van begin tot eind zelf verzorgen? Wanneer bel je de huisarts of 1-1-2?

Ledematen

Sporten, vallen of een flinke stoot kunnen aanleiding zijn voor letsel aan armen of benen. 

Zintuigen

De ogen, oren, neus en mond zijn kwetsbaar. Waar kan jij doen en wanneer schakel je de professionals in?

Steken en beten

Je hebt er vast wat ervaring mee. We zetten de puntjes op de i bij het verlenen van eerste hulp.

Ziekten

Er kunnen zich allerlei ziekteklachten voordoen. Houd dit in de gaten en wees je bewust van kinderziekten.

Kennistoets

Is de stof goed blijven hangen of doe je er goed aan om een onderdeel wat extra aandacht te geven?

omdat je niets aan het toeval wilt overlaten

cursus van a tot z

Ademhaling
AED
Afkoeling
Allergische reactie
Astma en benauwdheid Beademing
Belangrijke punten eerste hulp
Berenklauw
Besmetting
Bevriezing
Bewusteloosheid
Bijen- en wespensteek
Bijt-, scheur- en krabwonden Bloeding
Bloedneus
Borstcompressies
Borstletsel
Botbreuken
Braken
Brandwonden
Buikpijn
Buikstoten

Circulatiestilstand
Diarree
Doorslikken vreemd voorwerp Eikenprocessierups Elektriciteitsletsels
Epileptische aanval
Flauwte
Hersenletsel Hersenvliesontsteking Hitteberoerte
Hoesten
Hoofdpijn
Hoofdletsel
Hulpmiddelen
Infectie
Inhoud verbandtrommel
Insectensteken
Jeuk
Keelpijn
Kiespijn
Kindermishandeling
Kinderziekten

Kneuzing
Koorts en koortsstuipen
Kramp
Kwallensteek Luchtwegbelemmering
Medicijnen
Misselijkheid
Onderkoeling
Ontwrichting
Oogletsel
Oorpijn
Overgevoeligheid
Oververhitting
Preventie en risico’s
Prioriteiten bij EHBO
Rautekgreep
Reanimatie kind
Reanimatie baby
Schaafwonden Schedelhersenletsel
Shock
Slangenbeet

Snijwonden
Splinter
Spierscheur
Stabiele zijligging
Steekwonden
Steken en beten
Stikken
Suikerziekte
Tetanus
Tandletsel
Tekenbeet
Uitdroging
Verbandmiddelen
Verdrinking
Vergiftiging
Verslikking
Verstikking
Verstuiking
Voorwerp in neus of oor Wegraking
Wervelletsel
Wonden
Ziekteklachten

Certificaat volgens het Oranje Kruis

Gedurende de praktijksessie worden jouw handelingen getoetst en is het mogelijk om in aanmerking te komen voor het certificaat Eerste Hulp bij Kinderen (EHAK) volgens Het Oranje Kruis. Dit certificaat is 2 jaar geldig. Als je dit certificaat geldig wilt houden, kun je een herhalingscursus volgen. Het certificaat wordt binnen 4 weken toegestuurd. Het kan zijn dat je zorgverzekeraar of werkgever hierom vraagt.

waarom kiezen voor studio ehbo?

I know the feeling

Omdat ik weet hoe machteloos je je kan voelen als je niet weet wat je moet doen als je kind iets is overkomen! En omdat ik je super graag wil helpen.

Leerzaam én leuk

Omdat ik weet dat goed en leuk les krijgen belangrijk is. De stof blijft goed hangen, de les is aantrekkelijk, je blijft goed bij de les en de tijd vliegt!

Erkend certificaat

Omdat ik gecertificeerd Instructeur Eerste Hulp volgens het Oranje Kruis en de NRR ben. #Erkenning #Kwaliteit #IKK #Mogelijkevergoedingzorgverzekering

Baas over eigen tijd

Omdat ik een lesmethode heb ontwikkeld waarbij je lessen volgt van achter je computer, telefoon of tablet op het tijdstip dat jou uitkomt! Je hoeft niet wekelijks fysiek les te volgen.

Happy customers

Omdat mijn cursisten enthousiast zijn. Ouders, grootouders, oppassers en meer gingen jou voor. Ik kreeg mooie reacties.

Stevig in je schoenen

Omdat ik wil dat je je zelfverzekerd voelt bij het verrichten van de handelingen en jou daarom ook een live praktijktraining aanbied, met stap voor stap instructies. Altijd kleine groepen!

Basis en herhaling

Omdat ik naast basis- ook herhalingscursussen aanbied, zodat je ook voor de hercertificering bij mij terecht kunt.

Moderne studio

Omdat je les krijgt in een moderne studio met gratis parkeerplekken en je gebruik maakt van professionele oefenmaterialen. 

Kleine groepen

Omdat ik werk in groepen van maximaal zes deelnemers. Minder ruis, meer aandacht en vlot lesprogramma van 3 i.p.v. 4 uur.

na de cursus

Z

Sta je sterker in je schoenen

Z

Durf je je kind meer kind te laten zijn

Z

Ervaar je meer vertrouwen

Z

Sta je versteld van wat je in korte tijd hebt geleerd

Samen lessen en samen shoppen!

Wil jij de cursus volgen, maar doe je dit het liefst samen? Vraag dan je vriendin, moeder, partner, zus, buurvrouw of collega om zich op te geven voor dezelfde cursus en praktijkdag. Of past je moeder op je kids en wil je samen kennis opdoen over Kinder EHBO? Ga dan samen en plak er een bezoekje aan ons gezellige centrum aan vast. We zitten op steenworp afstand van leuke eet- en koffietentjes, kleding- en woonwinkels en andere places to be.

Foto bron: Misset Horeca

Erkend

Gediplomeerd instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad.

Adres

Studio EHBO
Van Hogendorplaan 30
3771 CP Barneveld

Bezoek tijdens trainingen

Bellen? Tuurlijk. Mail mij om een belafspraak te plannen:

KvK 69 55 25 25
BTW NL002058014B97