Weet jij wat je moet doen na een ongeluk(je) van je kind?

1.

Tijdens voetbal krijgt Mike een schop tegen zijn enkel. Zijn enkel is dik, doet pijn, maar kan nog wel bewogen worden. Wat doe je?

 

 
 
 
 
 

2.

In een onbewaakt moment heeft Bente haar hand verbrand aan de gloeiend hete inductieplaat. Wat doe je? Haar hand …

 

 
 
 
 
 

3.

Tijdens het eten van een knakworst krijgt Anne plotseling moeite met ademhalen. Ze kan niet meer hoesten en heeft een piepende ademhaling. Je pakt haar op, kijkt of je het stuk worst kunt verwijderen. Zo niet, dan …

 

 
 
 
 
 

4.

Ramon kreeg een bal in zijn gezicht. Hij kreeg spontaan een bloedneus. Wat doe je?

 

 
 
 
 

5.

Sander komt thuis met een dikke schaafwond. Hij is van zijn longboard gevallen. Wat doe je?

 

 
 
 
 
 

6.

Puck wilde een mooie bloem plukken en werd plotseling gestoken door een wesp. Wat doe je? Angel verwijderen en …

 

 
 
 
 

7.

Wat doe je bij verdrinking? Hoe verleen je eerste hulp aan een te water geraakt kind? Je laat 1-1-2 bellen en haalt het kind uit het water. Je controleert het bewustzijn en de ademhaling. Het kind reageert niet op aanschudden en aanspreken en haalt geen adem. Je voorkomt dat hij of zij afkoelt en …

 

 
 
 
 

8.

Tessa heeft honderden eikenprocessierupsen van dichtbij bewonderd. Nu wordt ze gek van de jeuk. Wat doe je?

 

 
 
 
 

9.

Jim is zeker twee meter van de trap gevallen. Hij ligt op zijn rug op de grond en zegt dat zijn vingers en benen tintelen. Wat doe je? Je knielt bij hem neer en …

 

 
 
 
 

10.

Floortje wil een straatkat aaien. De kat schrikt, haalt uit en krabt haar arm open. Wat doe je?

 

 
 
 
 

11.

Harry heeft een nieuwe schep en begint ermee in het rondte te zwaaien. Plots verliest hij de grip en de schep vliegt regelrecht richting de knie van Paul. Daardoor is er net onder zijn knie een grote diepe snee ontstaan. De wond begint hevig te bloeden. Wat doe je?

 

 
 
 
 
 

12.

Thijs heeft een kraaltje gevonden en in zijn neus gestopt. Paniek, hij zit vast. Wat doe je?

 

 
 
 
 

13.

Tijdens een festival trapt Inge in een stuk glas. Het glas heeft haar schoenzool doorboort en haar voet bloedt als een malle. Wat doe je?

 

 
 
 
 

14.

De school heeft een AED en dat geeft je een veilig gevoel. Maar dan vraag je je af, ‘Hoe werkt reanimatie bij kinderen?’. Je controleert altijd eerst het bewustzijn en de ademhaling. Als het kind niet reageert op aanspreken en aanschudden en geen ademhaalt, dan …

 

 
 
 
 

15.

Bram heeft een paperclip in de stekkerdoos gestopt. Wat doe je? Je haalt de stekker uit het stopcontact, belt 1-1-2 …

 

 
 
 
 

16.

Suus is met haar fiets gevallen. De stuur kwam keihard in haar buik. Ze voelt zich steeds zieker worden. Haar gezicht is bleek, ze oogt ziek, is misselijk en voelt dat ze moet overgeven. Wat is er aan de hand?

 

 
 
 
 

17.

Nadat Kees van de schommel gesprongen is, heeft hij een ongelukkige landing gemaakt. Hij ving de klap op met zijn armen. Gevolg: arm uit de kom. Wat nu?

 

 
 
 
 

18.

De 3-jarige Mila staat huilend met een geopend flesje nagellakremover in haar hand. Ella merkt op dat ze suf begint te worden, ze vraagt Mila wat er gebeurd is. Wat nu? 

 

 
 
 
 
 

19.

Jesse rent achter Saar aan. Net voordat hij bij de deur is, slaat Saar de deur voor zijn neus dicht. Daardoor komt Jesse zijn vinger tussen de deur. Wat nu?

 

 
 
 
 

20.

Floortje heeft al een paar dagen diarree. Waar moet je op letten?

 

 
 
 
 

Vraag 1 van 20