Selecteer een pagina

#10 Het gevoel ‘in control’ te zijn, gun ik iedere ouder

3 jul 2020

Een tijdje geleden stond mijn online academie in de steigers en mijn pilot Kinder EHBO op de planning. De online academie ging live, maar de pilot ging niet door. Nog voordat alles op slot ging, besloot ik de les af te blazen. Het voelde niet goed meer.

EHBO-lessen in de 1,5 meter samenleving
Sinds kort is het weer mogelijk om les te geven, maar dan wel rekening houdend met de 1,5 meter samenleving. Nu heb ik mijn bedrijf niet voor niets ‘Studio EHBO’ genoemd, ik geef namelijk les in een studio en niet in een balzaal. Dat geeft wat uitdagingen als het gaat om lesgeven op 1,5 meter afstand.

Toen viel mijn zoon
Ik zag allemaal obstakels. En opeens deed zich afgelopen week de situatie voor dat mijn zoon van zijn fiets was gevallen, op een grindpad, en met een snee van 6 cm onder zijn knie thuis kwam. Eerst koeltjes, daarna complete paniek. Tuurlijk greep mij dit aan, maar ik was in control, verleende eerste hulp en ging daarna richting huisarts. Dat ging jaren geleden zoveel anders.

Dit is wat ik iedere ouder gun
Daarom staat deze week mijn pilot gepland. Weg obstakels. In plaats van zes cursisten, ontvang ik er drie en mijn lesplan pas ik aan. Ik kijk ernaar uit om de agenda weer te vullen, want dit gevoel van ´in control´ zijn, dat gun ik iedere ouder.

Studio EHBO Paula Terpstra smile

Hi, ik ben Paula

Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ik ben eigenaar van Studio EHBO en geef cursussen Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK), ofwel Kinder EHBO. Tijdens mijn lessen leer ik ouders, en mensen die met kinderen werken, alles wat ze moeten weten over eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. 

Met mijn blogs wil ik nieuws en waardevolle kennis met je delen. Er is zoveel belangrijks waar we veel te weinig bij stil staan. Daar wil ik je bewust van maken. Betere kennis leidt tot meer zelfvertrouwen en betere hulp. Dit is wat ik iedere ouder en verzorger gun. Maar ook ieder kind.

meest recente berichten