Selecteer een pagina

#12 Extra reanimatiepoppen tijdens de EHBO lessen

3 sep 2020

Afgelopen week zijn de scholen in Barneveld weer begonnen. Ook bij Studio EHBO stond er weer een les op de planning. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en prettig voelt tijdens de praktijktraining heb ik extra maatregelen getroffen.

Ik heb geïnvesteerd in twee extra reanimatie baby’s en twee extra reanimatie kind poppen. Op die manier kan ik iedere cursist een eigen pop aanreiken om te reanimeren. Een bijkomend voordeel is dat ik alle poppen voorafgaand aan de les kan voorzien van face shields en longzakjes. Dat bespaart me voor wat betreft het wisselen van al deze plastic hygiëne materialen al gauw een kwartier. Dit kwartier kan ik nu gebruiken om mijn cursisten vol de aandacht te geven.

De eerste les met de ‘eigen poppen’ heeft inmiddels plaatsgevonden en iedereen was erg enthousiast. Iedereen ontfermde zich met grote zorg over de baby en het kind torso, er werden nog net geen namen gegeven, en de les verliep lekker vlot! Bij eerstehulpverlening staat veiligheid voorop en dit extra oefenmateriaal draagt daar ongetwijfeld aan bij.

Studio EHBO Paula Terpstra smile

Hi, ik ben Paula

Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ik ben eigenaar van Studio EHBO en geef cursussen Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK), ofwel Kinder EHBO. Tijdens mijn lessen leer ik ouders, en mensen die met kinderen werken, alles wat ze moeten weten over eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. 

Met mijn blogs wil ik nieuws en waardevolle kennis met je delen. Er is zoveel belangrijks waar we veel te weinig bij stil staan. Daar wil ik je bewust van maken. Betere kennis leidt tot meer zelfvertrouwen en betere hulp. Dit is wat ik iedere ouder en verzorger gun. Maar ook ieder kind.

meest recente berichten