Selecteer een pagina

#8 Als ik die onderhoudsbeurt niet had gehad….

27 mei 2020

‘Dit geloof je niet… Heb net de onderhoudsbeurt voor de CV ketel. Blijkt er een scheurtje in een pijp te zitten waardoor rookgas vrij komt: koolmonoxide!!’

Dit appje kreeg ik van een vriendin. 24 uur nadat we het ‘tijdens een bakkie’ over koolmonoxide hadden gehad. En over de noodzaak van koolmonoxidemeters in huis. Zulke toevalligheden verzin je niet!

‘Is nog heel klein en niet dodelijk maar als ik die onderhoudsbeurt niet had gehad ?. Nu ga ik echt zo gelijk de meter halen!!’

Wat was ik blij dat deze onderhoudsbeurt gepland stond op haar adres en dat van haar twee kinderen en dat het scheurtje ontdekt was. Ook mijn voornemens werden op scherp gezet. Nog diezelfde week reed ik naar de bouwmarkt om de meters te kopen.

Na de verbouwing was ons huis mooi strak. En nu kwam ik aanzetten met mijn rookmelders en koolmonoxidemeters. Dag strak interieur. Whatever, Safety First.

Heb jij deze ‘blikvangers’ ook al in je interieur?

Studio EHBO Paula Terpstra smile

Hi, ik ben Paula

Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ik ben eigenaar van Studio EHBO en geef cursussen Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK), ofwel Kinder EHBO. Tijdens mijn lessen leer ik ouders, en mensen die met kinderen werken, alles wat ze moeten weten over eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. 

Met mijn blogs wil ik nieuws en waardevolle kennis met je delen. Er is zoveel belangrijks waar we veel te weinig bij stil staan. Daar wil ik je bewust van maken. Betere kennis leidt tot meer zelfvertrouwen en betere hulp. Dit is wat ik iedere ouder en verzorger gun. Maar ook ieder kind.

meest recente berichten