3 minuten

Eerste hulp aan je kind, weet jij hoe het moet? Doe de gratis test.

Help, mijn kind heeft een brandwond! Een kraal in haar neus, een gat in zijn hoofd, een stuk knakworst in haar keel …

Weet jij wat je moet doen? Doe de quickscan en leer de belangrijkste EHBO skills die je altijd paraat moet hebben. Want gevaar zit in een klein hoekje …

Na deze test ontvang je mijn mails met tips. Zie privacyverklaring.

Wist je dat

er zich jaarlijks meer dan 200.000 kinderen bij de SEH en huisartsenposten melden

de meeste ongevallen in de privé omgeving plaatsvinden

de SEH of huisartsenpost het meest wordt bezocht door een val

sportblessures de belangrijkste oorzaak is voor letsel bij kinderen ouder dan 13 jaar

met name bij baby’s tot 1 jaar het gevaar voor verstikking op de loer ligt?

je vooral bij kinderen van 1 tot 5 jaar alert moet zijn op het gevaar voor verdrinking

slechts 15% van de Nederlanders een certificaat voor eerste hulp aan kinderen heeft

Kinder EHBO is een must voor iedere ouder en voor iedereen die met kinderen werkt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Wees bedacht op die ene keer dat het niet goed gaat. Dan is er maar één ding dat je wilt. En dat is je kind goed en zo snel mogelijk helpen.

Paula Terpstra Studio EHBO Kinder EHBO EHAK Oranje Kruis

Een panieksituatie was voor mij aanleiding om me op te geven voor een cursus Kinder EHBO. Er had zich thuis een ongeluk voorgedaan met mijn driejarige dochter. Zij was compleet in paniek, maar ik ook! Dit gevoel van machteloosheid en ‘niet weten wat ik moest doen’ was zo groot, dat ik dit nooit meer mee wilde maken.

In het dagelijks leven zijn we de superhelden van onze kids. Voor onze eigen kids of voor de kleintjes waar we liefdevol voor zorgen. Maar wat nu als onze superkrachten niet ver genoeg reiken? Als een kind ons nodig heeft na een ongeluk(je), maar we met onze handen in het haar staan? Om de eenvoudige reden dat we nooit eerstehulpverlening geleerd hebben.

Daar kan ik je bij helpen. Ik heb letterlijk en figuurlijk alles in huis om jou Kinder EHBO te leren. Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp van het Oranje Kruis en Instructeur Reanimatie en AED van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Ik werk met professionele oefenmaterialen zoals baby- en kindreanimatiepoppen, een AED-trainer, Heimlich-vest en verband- en hulpmiddelen. Je start in mijn online academie en kunt hier in je eigen tijd leren. Voor de praktijkles kom je naar mijn studio in Barneveld.

Kortom, laat mij jouw superheldenkrachten boosten!

Paula Terpstra
Eigenaar Studio EHBO & Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie

Volledige of gedeeltelijke vergoeding

Je kan in aanmerking komen voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding vanuit je zorgverzekering, omdat ik een gecertificeerd instructeur Eerste Hulp volgens Het Oranje Kruis ben. Op mijn site vind je de vergoedingscheck, hier staan alle vergoedingen voor een ehbo cursus per verzekeraar. Check altijd de voorwaarden van je verzekering.

Studeer wanneer het jou uitkomt

Je hoeft niet wekelijks fysiek aanwezig te zijn voor het volgen van een les. Ik heb een lesmethode ontwikkeld waarbij je lessen volgt van achter je computer, laptop, telefoon of tablet op het moment dat het jou uitkomt. Jij bent baas over je eigen tijd.

Tussendoor een les meepakken

De lessen worden in blokken aangeboden, waardoor je de lesstof stap voor stap eigen maakt. Heb je maar even? Dan kun je toch een les meepakken. Op je mobiel tijdens je koffie break, treinreis, net voor Grey´s Anatomy, you name it.

Buiten spelen

“Die boomhut is echt geniaal bedacht en goed voor hun ontwikkeling. Toch ben ik blij dat de hut weg is. Hij was écht heel hoog.”

Van m'n stokkie

“Ik ben bang dat als er iets met mijn kind gebeurt, dat ik dan zelf van m’n stokkie ga. Ik word al dizzy bij het zien van een druppeltje bloed.”

Party time!

Ik houd stiekem mijn hart vast bij een kinderfeestje. De kids kunnen best wild doen en voor je het weet gebeurt er wat.”

Maar ik heb 'm wel ...

“Als ik een blik werp op de spullen in de verbandtrommel, dan weet ik van de helft (!) niet hoe ik het moet gebruiken.”

Aanstelleritis

“Pas op, kijk uit, niet doen, blijf af, … “Mam, jij hebt echt een ziekte! Aanstelleritis. Jij bent ook altijd zo bang dat er wat gebeurt.” Dus…”

't Was ooit 'n ...

“De medicijnkast is een opslagplaats voor maandverband en tampons geworden. Als ik de deurtjes open, weet ik dat het beter kan.

Dorien Barten
Activiteitenbegeleider bij Be Active Gemeente Barneveld

Mooie aanvulling

“Hoewel ik mijn ‘grote mensen’ EHBO al op zak heb, was kinder EHBO een hele mooie aanvulling. Tijdens mijn werk heb ik veel met kinderen te maken en dat was dan ook de reden om mijn EHBO uit te breiden bij Studio EHBO.

Ik ben gestart met een thuisstudie die goed in elkaar zit, de teksten zijn prettig leesbaar en ook staan er voorbeelden in vanuit de praktijk. Dit is prettig om het e.e.a. voor je te kunnen zien en dan merk je maar weer dat een ongelukje in een klein hoekje zit.

Na de thuisstudie was het tijd om de praktijkles te volgen. We hebben verschillende handelingen geoefend, vragen kunnen stellen, kennis vergroot en ontzettend gelachen!

Het enthousiasme dat Paula heeft, brengt ze goed over waardoor je zin heb om aan de slag te gaan! Mocht je nog twijfelen? Stuur Paula dan zeker een berichtje en word ook een kinder EHBO superheld! Zo ben je, mocht er iets gebeuren, zekerder van je zaak en kan je reageren als jouw/een kind hulp nodig heeft.”

waarom ehbo

Daarom EHBO #1

Je leert hoe je mensenlevens kan redden, pijn kan verlichten en herstel kan bevorderen. Ook leer je verergering van ziekte en letsel te voorkomen.

Daarom EHBO #2

De meeste ongevallen vinden plaats in en om het huis. In 2017 werd de Spoedeisende Hulp 665.000 keer bezocht. In 360.000 gevallen was het letsel, bij met name ouderen en kinderen, in de privé situatie opgelopen.

Daarom EHBO #3

Slechts 15% van de Nederlanders heeft een certificaat voor eerste hulp aan kinderen. Wees niet afhankelijk van een ander en zorg dat je zelf eerste hulp kan verlenen.

Daarom EHBO #4

Je staat sterker in je schoenen. Betrokken zijn bij een ongeval of bij iemand die onwel wordt, is stressvol. Kennis en training helpen je om kalm en rustig eerste hulp te verlenen.

Daarom EHBO #5

Eerstehulpverlening wordt steeds beter gefaciliteerd. Er verschijnen meer AED’s in het straatbeeld. Deze levensreddende apparaten staan tot jouw beschikking! Leer hoe het werkt.

Daarom EHBO #6

De ambulance heeft in Nederland een officiële aanrijtijd van 15 minuten. In de praktijk kan dit korter duren. In de tijd dat de ambulance rijdt, kan jij het verschil maken.

Daarom EHBO #7

Werk jij veel met kinderen dan kan het hebben van een certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen gewenst en soms zelfs verplicht zijn. Upgrade je kennis, vaardigheden én cv!

Daarom EHBO #8

Vul maar in… Waarom vind jij EHBO belangrijk? Uiteindelijk draait het maar om één ding en dat is dat jij jouw (oppas)kind(eren) de beste zorg wilt geven. Op welk moment dan ook.

Bron intro: Rapport Letsels bij kinderen en jeugd 0-18 jaar van VeiligheidNL en het boek ‘Pas Op, Kijk uit’ van Fieke Slee & Marielle Vehmeijer.

Erkend

Gediplomeerd instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad.

Adres

Studio EHBO
Van Hogendorplaan 30
3771 CP Barneveld