Selecteer een pagina

#22 Studio EHBO viert eerste verjaardag

25 jan 2021

Studio EHBO is jarig

Vorige week, 20 januari 2020, zette ik potten en pannen in om kabaal te maken voor mijn bedrijf Websitecoaching. Ik vierde mijn eerste ondernemersjaar. Maar ook Studio EHBO was jarig. De feeststemming was hier alleen ver te zoeken. Onlangs had ik immers ‘Sorry, we’re closed’ gepost. De coronamaatregelen maakten dat ook hier de deuren dicht moesten. Hoe gek ook, het is geen unieke positie en dat realiseer ik mij maar al te goed.

Terwijl ik ’s avonds over de sluiting schreef, zette de sneeuw eindelijk door. De sneeuwscheppen en de slee werden van stal gehaald. Ook al was het laat en donker, de kinderen grepen hun kans. Hoe lang zou het immers sneeuwen?

Al gauw verscheen er een flinke sneeuwschans. De sneeuw, in combinatie met de sluiting, bracht Jim Rohn op mijn netvlies. Het ging over de seizoenen.

“Life and business is like the changing seasons, but unlike the seasons that never change you can change yourself.” En over de winter zei hij “Learn how to survive: learn how to handle the winter, the winters always come. We all can become wiser than we were yesterday and it will sustain you. Hang in there when the nights are long.”

Ik moest denken aan de mensen die het zwaar hebben. Stilletjes wenste ik hen kracht toe. En ik sloot mijn laptop. Ik ging naar buiten. Want voor je het weet is de sneeuwbui weer voorbij..

Studio EHBO Paula Terpstra smile

Hi, ik ben Paula

Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ik ben eigenaar van Studio EHBO en geef cursussen Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK), ofwel Kinder EHBO. Tijdens mijn lessen leer ik ouders, en mensen die met kinderen werken, alles wat ze moeten weten over eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. 

Met mijn blogs wil ik nieuws en waardevolle kennis met je delen. Er is zoveel belangrijks waar we veel te weinig bij stil staan. Daar wil ik je bewust van maken. Betere kennis leidt tot meer zelfvertrouwen en betere hulp. Dit is wat ik iedere ouder en verzorger gun. Maar ook ieder kind.

meest recente berichten