Selecteer een pagina

#21 Geen praktijklessen EHBO tijdens lockdown

16 jan 2021

Gesloten Kinder EHBO

Op dinsdag 12 januari stond er wederom een persconferentie gepland. Het nieuws dat premier Rutte ons bracht, kwam niet geheel onverwacht. De lockdown werd verlengd tot en met 9 februari 2021. De maatregel heeft voor iedereen gevolgen. Ook voor de dienstverlening rond het EHBO onderwijs.

Om de veiligheid te waarborgen heeft Het Oranje Kruis verschillende besluiten genomen. Examens die door Het Oranje Kruis georganiseerd zijn gaan voorlopig niet door. En als je EHBO certificaat binnenkort vervalt, dan wordt hier coulant mee omgegaan.

Mocht binnen het onderwijs en de kinderopvang de lockdown eerder opgeheven worden, dan bestaat de kans dat Het Oranje Kruis haar dienstverlening al of niet gedeeltelijk hervat. Als hier meer duidelijkheid over is, wordt dit bekend gemaakt.

Studio EHBO biedt de mogelijkheid om ook tijdens de lockdown kennis op te doen over Kinder EHBO. Dit kan door de online cursus Eerste Hulp Aan Baby’s en Kinderen te volgen. Een zeer uitgebreide cursus met 6 tot 8 uur lesstof, afgewisseld met instructievideo’s en werkboeken.

De praktijklessen staan gepland voor maart 2021. Je kunt je nu al inschrijven zodat je alvast met het online gedeelte van start kunt gaan. Mochten de praktijklessen niet door kunnen gaan door de corona-maatregelen, dan worden de live lessen verplaatst.

Bron: Het Oranje Kruis

Studio EHBO Paula Terpstra smile

Hi, ik ben Paula

Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ik ben eigenaar van Studio EHBO en geef cursussen Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK), ofwel Kinder EHBO. Tijdens mijn lessen leer ik ouders, en mensen die met kinderen werken, alles wat ze moeten weten over eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. 

Met mijn blogs wil ik nieuws en waardevolle kennis met je delen. Er is zoveel belangrijks waar we veel te weinig bij stil staan. Daar wil ik je bewust van maken. Betere kennis leidt tot meer zelfvertrouwen en betere hulp. Dit is wat ik iedere ouder en verzorger gun. Maar ook ieder kind.

meest recente berichten