Selecteer een pagina

#19 Miljonair of niet, dit is universeel

19 nov 2020

Paula Terpstra Eelco de Boer Studio EHBO Miljonair

Hij was te gast op het Big Business Event van Simone Levie. Dit is dus alweer eventjes geleden. Op de laatste dag werden we verrast met een interview met dé internetmarketinggoerroe van Nederland, Eelco de Boer. Ik had al veel van zijn podcasts geluisterd. Nu mocht ik hem in levende lijve ontmoeten en deelgenoot worden van zijn inzichten. Super! Ineens was daar die ene vraag uit het publiek. Wat hij toen zei was universeel en geldt voor ons allemaal. Het kwartje viel.

De code kraken
Het kan nu even niet, maar events bezoeken vind ik een cadeautje. Om geïnspireerd te raken door ondernemers die on stage hun verhaal doen. Ondernemers die keer op keer de code hebben gekraakt en blijven kraken en die jou meenemen in de stappen die zij gezet hebben. Ook ik droom van een succesvolle onderneming. Ik wil mensen blij maken, mijn gezin onderhouden en samen leuke dingen doen. En ik wil oprecht de wereld een stukje mooier maken. Dus toen deze succesvolle man plaatsnam op het podium, maakten mijn oren een soort van periscopische beweging. Er zou geen zuchtje of letter aan mijn aandacht ontsnappen.

Jouw #1 angst
Hij maakte een zelfverzekerde, haast onaantastbare indruk. Tegelijkertijd had hij de Hollandse nuchterheid en zat er geen greintje verwaandheid bij. Integendeel, ik voelde me op mijn gemak en bovenal voelde ik connectie. Dit gevoel werd nog meer versterkt toen die ene vraag uit het publiek werd gesteld en deze luidde ‘Ken jij nog angsten?’. Het antwoord dat hij daarop gaf, had niks met zijn business te maken en was zo ongelooflijk universeel. Hij zei namelijk dat zijn #1 angst is dat zijn kinderen iets zou overkomen. En dat antwoord kwam zo bij mij binnen. Want toen realiseerde ik het me meer dan ooit daarvoor. Of je nu miljonair bent of niet, als ouder dragen we allemaal dezelfde universele angst in ons. Dat is dat onze kinderen iets kan overkomen.

Mijn radartjes gingen als een dolle. Want niet alleen raakte hij iets universeels aan. Dit ging voor mij nog een stapje verder.

Ik heb de goeroe wat te bieden
Zijn seminar, programma, mastermind en zelfs coaching staat hoog op mijn ‘all you can grow-list’ (zoiets als ‘all you can eat’, maar dan anders). Om dat voor elkaar te boksen, moet ik nog even door buffelen. Om in aanmerking te komen voor persoonlijke coaching moet mijn bedrijf 3 ton per jaar draaien en betaal ik het bedrag van € 5.000,- per uur om gecoacht te worden. Maar in dat moment, toen hij daar op het podium zat, voelde ik me even heel bijzonder. Want, ik wil zo graag instappen in zijn programma´s, maar ook ik heb deze succesvolle zakenman iets waardevols te bieden. Financieel gezien kan ik met mijn € 117,- voor een cursus Eerste Hulp Aan Kinderen natuurlijk niet tippen aan zijn programma. Dat is maar goed ook, want dat maakt het leren van eerste hulp een stuk laagdrempeliger. Maar voor mijn neus stond dé goeroe. En ik realiseerde me dat ik hém juist iets kon bieden wat van onschatbare waarde is. Onbetaalbaar.
Ik ging dubbel geïnspireerd naar huis.

Ik heb wat te doen in de wereld.

Studio EHBO Paula Terpstra smile

Hi, ik ben Paula

Ik ben gediplomeerd Instructeur Eerste Hulp en Reanimatie volgens Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Ik ben eigenaar van Studio EHBO en geef cursussen Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK), ofwel Kinder EHBO. Tijdens mijn lessen leer ik ouders, en mensen die met kinderen werken, alles wat ze moeten weten over eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. 

Met mijn blogs wil ik nieuws en waardevolle kennis met je delen. Er is zoveel belangrijks waar we veel te weinig bij stil staan. Daar wil ik je bewust van maken. Betere kennis leidt tot meer zelfvertrouwen en betere hulp. Dit is wat ik iedere ouder en verzorger gun. Maar ook ieder kind.

meest recente berichten